Het weer in Sanxenxo

Weersvoorspelling
  • affiliate
  • affiliate
  • affiliate
  • affiliate

El baño de las nueve olas

27-08-2011

Traditie van 'Het bad van de 9 golven'

De laatste zaterdag van augustus, Nosa Señora da Lanzada bij het La Lanzada (strand).

De laatste zaterdag van augustus is voor de vrouwen heel speciaal. Van oudsher bestaat er een mythe/ritueel over vruchtbaarheid. Dit ritueel vindt plaats bij het kapelletje “Nuestra Señora de A Lanzada”.
Het verhaal gaat dat wanneer een vrouw onvruchtbaar is ze op deze zaterdag om middernacht bij maanlicht in de zee 9 golven over zich heen moet laten komen, om zo te genezen van haar onvruchtbaarheid, en te bidden tot La Madre de Dios (Moeder van God).

Terug naar agenda

Recensies

Jan en Magriet

We zijn er drie jaar achter elkaar geweest heerlijke camping. Je komt uitgerust weer thuis als je daar bent geweest. Piet en Ellie zijn lieve mensen zorgen goed voor hun gasten. Eten en drinken is heel goed. Tot de vakantie we komen weer terug.

Mike

Prachtige kleine camping. Begin juni 2013 bezocht met de tent. Alle plekken hebben uitzicht over zee. 's Nachts hoor je de zee tegen de rotsen slaan. Tevens dolfijnen voorbij zien zwemmen.

Elly

Beste gasten, wij zouden het leuk vinden als u hier een berichtje achter laat hoe u uw verblijf op Monte Cabo heeft ervaren. Of misschien een reactie op de camping fotos of facebook pagina.Alvast bedankt, Piet en Elly

Zelf recensie plaatsen »
Bekijk recensies »