Het weer in Sanxenxo

Weersvoorspelling
  • affiliate
  • affiliate
  • affiliate
  • affiliate

El baño de las nueve olas

27-08-2011

Traditie van 'Het bad van de 9 golven'

De laatste zaterdag van augustus, Nosa Señora da Lanzada bij het La Lanzada (strand).

De laatste zaterdag van augustus is voor de vrouwen heel speciaal. Van oudsher bestaat er een mythe/ritueel over vruchtbaarheid. Dit ritueel vindt plaats bij het kapelletje “Nuestra Señora de A Lanzada”.
Het verhaal gaat dat wanneer een vrouw onvruchtbaar is ze op deze zaterdag om middernacht bij maanlicht in de zee 9 golven over zich heen moet laten komen, om zo te genezen van haar onvruchtbaarheid, en te bidden tot La Madre de Dios (Moeder van God).

Terug naar agenda

Recensies

Mike

Prachtige kleine camping. Begin juni 2013 bezocht met de tent. Alle plekken hebben uitzicht over zee. 's Nachts hoor je de zee tegen de rotsen slaan. Tevens dolfijnen voorbij zien zwemmen.

Elly

Beste gasten, wij zouden het leuk vinden als u hier een berichtje achter laat hoe u uw verblijf op Monte Cabo heeft ervaren. Of misschien een reactie op de camping fotos of facebook pagina.Alvast bedankt, Piet en Elly

Tiny en Co

Hoi Elly en Piet, heb net even op de site gekeken en dat ziet er goed uit. Volgens mij zag ik je staan Elly. Wat is dat lang terug. Hier gaat alles gelukkig goed. Veel liefs van ons en wie weet zit het ons nog een keer mee om te komen.

Zelf recensie plaatsen »
Bekijk recensies »