Het weer in Sanxenxo

Weersvoorspelling
  • affiliate
  • affiliate
  • affiliate
  • affiliate

Van terras tot Porto

10-06-2011

Vanaf ons terras kijkt u uit over de Atlantische Oceaan en ziet u het eiland Ons, het strand Mayor en het strand aan de overkant – vlakbij Bueu. Met een goede kijker kunt u de mensen zien lopen op het strand. Playa Mayor ligt op steenworp afstand van de camping, waar u in een paar minuten lopen kunt zijn.
 
Strandwandeling
Aan de andere kant van de camping, richting O Grove, komt u eerst het fijn schelpen strandje Foxos tegen, waar u rustig kunt zonnen. Iets verder ligt het uitgestrekte strand La Lanzada, waar vaak gesurft en gekite wordt. Voor een lange wandeling bent u hier op het juiste strand. U kunt er een paar kilometer over het strand lopen tot aan San Vicente do Mar.
 
Dorpjes
Er zijn hier veel kleine dorpjes in de buurt, voordat u het doorhebt bent alweer u in het volgende dorp. Het berg dorpje waar wij bij horen is Noalla. Een mooi gebied om een wandeling of fietstocht te maken. Maar de camping ligt ook vlakbij Portonovo en Sanxenxo.
 
Steden
Iets verder bij ons vandaan vindt u de steden Pontevedra, Vigo en Villagarcia. Pontevedra heeft een mooie oude en gezellige binnenstad met vele barretjes, restaurantjes en pleintjes. In de oude binnenstad staat een parador, een luxe staatshotel dat gebouwd is tussen de 16e en 18e eeuw.
 
De resten van een gotische tempel, gebouwd in de 13de eeuw, vormen een Nationaal Monument. Sinds 1927 is het een museum Museo de Pontevedra waar ook een archeologische afdeling gehuisvest is.
 
In Villagarcia zijn diverse parken, tuinen en uitkijkpunten zoals Parque de Compostela of mirador de Monte Meda. U kunt de tuinen, bodegas en pazos (soort paleis) in de zomermaanden ook met een gids bekijken.
 
Vigo is een werkstad met een belangrijke grote haven, universiteit en fabrieken. Aan de haven van Vigo meren ook Nederlandse marineschepen aan. Het weekend van 27 mei zijn er bestuursleden, van onze Nederlandse Vereniging in Galicia, uitgenodigd op het schip.
 
Er zijn verschillende musea en een ervan is Pazo Museo Quiñónes de León uit 1937. Dit is een soort paleis met de typische aristocratische stijl van Galicie uit de 17de eeuw en gerenoveerd in de 19de eeuw. U kunt er meubels, kristal, porcelijn en vele andere decoratieve voorwerpen uit die tijd bekijken.
 
Pelgrimstad
Op ruim een uur van de camping vandaan, richting Noord Noord Oost, ligt pelgrimstad Santiago de Compostela. Er zijn een heleboel oude routes in Europa die leiden naar deze stad. Een stad met een schitterende kathedraal. De pelgrimsmis mag u niet overslaan, want aan het eind van de mis zwaaien de broeders een enorm wierookvat (1,60 m groot) door de zaal wat een spectaculair gezicht is.
 
Terug in de tijd
Na anderhalf uur rijden bij ons vandaan richting het zuiden, kunt u al in Porto, de een na grootste stad van Portugal staan. Niet vergeten uw horloge een uur terug te zetten als u daar bent. Of u nu het oude centrum gaat zien of het concertgebouw – gebouwd door Rem Koolhaas - gaat bekijken, alle bruggen een keer oversteekt of u tegoed doen aan de Port. Hier kunt u rustig een paar dagen blijven, er is genoeg te zien.
 

Naar nieuwsarchief

Recensies

Jan en Magriet

We zijn er drie jaar achter elkaar geweest heerlijke camping. Je komt uitgerust weer thuis als je daar bent geweest. Piet en Ellie zijn lieve mensen zorgen goed voor hun gasten. Eten en drinken is heel goed. Tot de vakantie we komen weer terug.

Mike

Prachtige kleine camping. Begin juni 2013 bezocht met de tent. Alle plekken hebben uitzicht over zee. 's Nachts hoor je de zee tegen de rotsen slaan. Tevens dolfijnen voorbij zien zwemmen.

Elly

Beste gasten, wij zouden het leuk vinden als u hier een berichtje achter laat hoe u uw verblijf op Monte Cabo heeft ervaren. Of misschien een reactie op de camping fotos of facebook pagina.Alvast bedankt, Piet en Elly

Zelf recensie plaatsen »
Bekijk recensies »