Het weer in Sanxenxo

Weersvoorspelling
  • affiliate
  • affiliate
  • affiliate
  • affiliate

O Grove viseiland

10-06-2011

O Grove is een schiereiland op 10 minuten afstand van Camping Monte Cabo. Het grootste deel van de bevolking leeft van de zee. Ze verkopen alles uit de zee; vis, schaal- en schelpdieren en sieraden. Van bepaalde schelpjes maken ze mooie kettingen, armbanden en andere souvenirs.

Uitkijk
Aan de ‘poort' van O Grove ziet u een bergje. Deze kunt u helemaal tot aan boven beklimmen. Te voet of met de auto, het kan beiden. Op verschillende hoogten zijn in totaal 3 uitkijkposten gebouwd. Het is leuk om van uitkijkpost tot uitkijkpost te lopen. De hoogste is de Siradella. Op deze plek is ook een mini-museum over O Grove.

La Toja
Op het eilandje La Toja – welke je via een brug bereikt - is een kerkje helemaal beplakt met St. Jacobsschelpen. Jammer genoeg wordt het ook beklad met namen van mensen die graag schrijven dat zij er zijn geweest. Het kuuroord La Toja en het zeepmuseum, welke een bijzondere geschiedenis hebben, staan hier ook. Over dit eiland kunt u een mooie wandeling maken, er is zelfs een 9 holes golfbaan voor de sportievelingen.

Kitesurfen
Sinds Pasen is er een kitesurfschool gestart op het eiland O Grove. Deze kitesurfschool geeft cursussen op het mooie witte Mexilloeira strand, dat meer dan 1 kilometer lang is. Dus wie het kitesurfen wil leren of al kan, kan terecht op het Mexilloeiro strand. Deze school heet La Escuela Española de Kitesurf (EEK). Dit zijn slechts een paar dingen die u kunt doen of zien op O Grove.

Kijk op http://www.sanxenxo.org/ voor meer informatie.
 
 

Naar nieuwsarchief

Recensies

Jan en Magriet

We zijn er drie jaar achter elkaar geweest heerlijke camping. Je komt uitgerust weer thuis als je daar bent geweest. Piet en Ellie zijn lieve mensen zorgen goed voor hun gasten. Eten en drinken is heel goed. Tot de vakantie we komen weer terug.

Mike

Prachtige kleine camping. Begin juni 2013 bezocht met de tent. Alle plekken hebben uitzicht over zee. 's Nachts hoor je de zee tegen de rotsen slaan. Tevens dolfijnen voorbij zien zwemmen.

Elly

Beste gasten, wij zouden het leuk vinden als u hier een berichtje achter laat hoe u uw verblijf op Monte Cabo heeft ervaren. Of misschien een reactie op de camping fotos of facebook pagina.Alvast bedankt, Piet en Elly

Zelf recensie plaatsen »
Bekijk recensies »